Kindermassage zorgt op vele vlakken voor een ontspannen lichaam. Ook kinderen hebben last van stress en spanning door oa. hoge prestatieverwachting, lange schooltijden, een drukke vrijetijdsbesteding,... Het is van belang om kinderen te leren om ook eens niet actief te zijn en de rust en stilte te leren waarderen. Het is bewezen dat kinderen die vaker leren genieten van de rust, stilte en even een momentje pauze nemen, een stuk stressbestendiger zijn in de toekomst.  

 

Het ondersteunt de ontwikkeling, versterkt de psychische stabiliteit, bevordert het inslapen en rustig doorslapen, helpt indrukken van overdag te verwerken en deze los te laten. Andere positieve effecten zijn dat het kind leert om zijn lichaam en geest tot rust te laten komen en zo rustiger zal worden in het dagelijkse leven wanneer massage's op regelmatige basis gegeven worden. Alsook zal je kind sneller stilstaan bij de kleine, fijne dingen in het leven en helemaal ontspannen en zen terug naar buiten gaan. 

 

Elke massage start met een buikademhalingsoefening om volledig relax te kunnen zijn. Dit is voor kinderen/jongeren van 4-14 jaar oud. 

 

Verschillende soorten massage's: combinatie's zijn ook mogelijk!

 

Bij de helende kindermassage gaan we vooral werken op reflexzone-behandeling en de versterking van het immuunsysteem.

Vooral bij kinderen die: 

- last hebben van een gewone verkoudheid, hoesten, niezen, hooikoorts

- zich niet zo goed in hun vel voelen (psychisch)

- moeite hebben met luisteren naar hun ouders 

- rust en stilte willen leren ervaren 

- concentratieproblemen hebben

- vaak hoofdpijn hebben

- buik/maag-darmklachten hebben 

 

Bij de anti-stressmassage gaan we vooral werken op de reflexzones op het gezicht, hoofdhuid, oren en voeten.

Vooral bij kinderen die:

- stress en spanning ervaren

- moeilijk tot rust kunnen komen na een drukke dag

- die vaak hoofdpijn hebben 

- buikpijn hebben zonder lichamelijke oorzaak 

- te maken hebben met slaapproblemen

 

Bij de korte kids relaxerende massage bevragen we waar je kind het liefst wilt gemasseerd worden. De korte kids relax massage is vooral voor jonge kinderen onder de 6 jaar omdat zij nog niet lang kunnen stilliggen. Hier gaat het vooral om je kind tot rust te laten komen en te leren genieten van de rust en stilte. Het kan gezien worden als een kennismaking met hun innerlijke zelf. 

 

Bij de relaxerende kids massage masseren we het gezicht(kort), rug, hals, buik, armen, benen en voeten.. Er wordt wel steeds bevraagd als er specifieke plaatsen zijn waar het kind meer last of pijn heeft.

 

Bij de hoofd- en hoofdhuidmassage masseren we de reflexzones op het gezicht, oren en hoofdhuid. Hierbij wordt vooral gewerkt op de ontspanning van de zenuwuiteinden. 

 

Bij de voetmassage wordt er een voetbadje gegeven na de voetmassage waarbij de reflexzone's op de voeten en tenen worden behandelt.

 

De massages worden gegeven in een warme en rustige omgeving met gedempte verlichting, een aangename geur en relaxerende muziek op de achtergrond. 

 

Belangrijk om te weten: 

Is uw kind allergisch aan bepaalde zaken? Bv. een notenallergie, dan wordt er een aangepaste olie voorzien. 

Zijn er specifieke zaken waar ik rekening mee dien te houden, graag dit even melden. (zoals hoofdpijn, buikklachten,...)