Huiswerkbegeleiding is het ondersteunen en begeleiden van kinderen tijdens het maken van huiswerk of taken. Ook wanneer er een toets of examen gegeven wordt, kan ik helpen om belangrijke zaken van bijzaken te scheiden en hen te leren hoe je nu het beste iets leert. Ik help ook bij het maken van presentatie's die voor de klas moeten worden voorgedragen.  Het is GEEN BIJLES.

 

Wanneer kan huiswerkbegeleiding hulp bieden?

Dit kan perfect wanneer ouders het druk hebben en ze wat minder tijd kunnen besteden aan het helpen bij het huiswerk, maar kan ook wanneer u merkt dat het niet zo vlot verloopt of dat u bepaalde moeilijkheden opmerkt. 

 

Wat houdt de huiswerkbegeleiding in? 

- gestructureerd leren werken 

- tips om de leerstof beter te onthouden

- motiveren

- zelfstandig leren werken 

- faalangst aanpakken voor bv. presentatie's

- belangrijke zaken leren scheiden van bijzaken

- zelfvertrouwen vergroten 

 

Hoe? 

Ik bied verschillende trajecten aan. U kan mij gerust contacteren wanneer uw kindje een presentatie dient te maken en waarbij u merkt dat er duidelijk faalangst aanwezig is, dan bekijken we hoeveel uur we nodig hebben hiervoor ifv de deadline. Heeft uw kindje het moeilijk met een bepaalde huistaak? Dan kunt u mij gerust contacteren om 1 uurtje langs te komen of bij mij in de praktijk de huistaak te bekijken. Merkt u dat uw kindje het vaker moeilijk heeft met het maken van huiswerk? Dan kan u een traject starten voor een maand, dan is er elke week een uurtje begeleiding voorzien. 

 

Waar?

In mijn praktijk in Aartrijke of bij mij thuis in Jabbeke.

 

Duur en tarieven

Een sessie duurt zo'n 50min. Dit omdat er wetenschappelijk bewijs is dat de concentratie na 50 minuten zo goed als weg is bij volwassenen.  Vandaar dat ze altijd zeggen '50/10' regel, 50 minuten studeren en daarna 10min ontspannen alvorens je aan iets anders start waar concentratie voor vereist is. Bij kinderen ligt het concentratieniveau nog een stukje lager, na 25min is er een kleine pauze voorzien van 5min.  

(zie balk 'tarieven')